maanantai 27. syyskuuta 2010

jätän sanaleikit oppineille

sentimentti, sentti, sementti.
sentimentti.
parhaimmillanikin olen sentimentaalinen
yliherkkä, raaka tunteilija.
rakkauden rampauttama attila
vartomassa kattilaa.
nämä ovat ajatelmia, eivät sen enempää,
sytytin sirkusvalot tänään ensi kertaa yli vuoteen
huomaa kaksoismerkitys.
taivaanrannanmaalari on substantiivina kovin
oudoksuttava - kuka taivasta maalaisi ja miksi,
ellei kanvaasille. kanveesi on asia erikseen,
siellä maalaillaan, seinälle räiskähtää koko paletti.
pelotti, paletti, poletti, pelätti.
onnenpyörän pahaenteistä säksätystä on vaikea unohtaa
osuttuaan muinoin rosvosektoriin.
pelimerkit olivat vähissä silloinkin.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaisko sun lopettaa nämä säälittävät muka-runo-yritelmät.. Kaikkihan Turussa tietää et sä oot vaan säälittävä juoppo..

marianna meri-tuulia kirjoitti...

hei arvon anonyymi! voitko tulla sanomaan päin naamaa tai edes esiintyä nimelläsi? ja ketkähän ovat turussa "kaikki"?

Anonyymi kirjoitti...

Tulen kyllä sanomaan päin naamaa kun aika on oikea. Että sitä odotellessa! Ja älä jaksa kysellä itsestäänselvyyksiä ihan kun et muka tietäisi että sinusta puhutaan..

marianna meri-tuulia kirjoitti...

henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että minusta puhuminen kielii k.o. puhujan vajeesta mitä elämiseen tulee. toisaalta taas, jos minusta puhuminen täyttää jonkinlaisen tyhjiön esimerkiksi sinun elämässäi, olen mieluusti osa tilkettä.

"kun aika on oikea" taas kertoo siitä, että oletettavasti olet jokseenkin tyhjänpäiväinen hahmo yllekirjoittaneen elämässä. että sinun täytyy erikseen valita aika ja paikka, jotta voit sanoa mielipiteesi minusta?

älä ahdistu yksin, vaan ole hyödyksi ja lähetä minulle postissa viinapullo, köyttä ja margariinia. ehkä jonain päivänä lakkaan kirjoittamasta ja pääset kusemaan haudalleni.
sitä odotellessa..

Anonyymi kirjoitti...

Uskomatonta, ettet tajua mihin tuolla viittasin. Olisi kannattanut miettiä ennen kun tekee, ihan vinkiksi vaan. En minä ole sinusta puhunut vaan kuullut nämä asiat, joita sinusta on puhuttu. Ja valitettavasti hyppäsit minun varpaille. En olisi ikinä halunnut kuullakaan sinusta, mutta valitettavasti jouduin. Rahvaanomaista tekstiä sinulta kyllä tuo äskeinen. "kusta haudalle", juntti mikä juntti kun kirjoitat tuollaista. Et nyt tajua ollenkaan mitä on tullut tehtyä, mutta se selvii sitten kun näemme.

toinen runoilija kirjoitti...

Heipsan vaan :) ekaa kertaa eksyin sivuilles. Sulla on aivan ihania runoja nää mitä oon ehtiny lukemaan. Ootko sä kauan kirjotellu runoja? Mä en ees tiedä, miten pääsee suuntautumaan ja käsittelemään asioita samalla tavalla kun sä sun runoissa. En oo ennen kellään samanlaista tyyliä nähny. -Aivan ihana.


T: Myös turkulainen, mutta juniorirunoilija :D

Anonyymi kirjoitti...

Kaverini haluaisi pistää muistiin tuon lauseen: rakkauden rampauttama attila, vartomassa kattilaa. Olisiko sen mahdollista käyttää sitä lainausmerkeissä?

marianna meri-tuulia kirjoitti...

terppa "juniori"! oon kirjottanu jonku kymmenen vuotta, joista sellaset seittemän-kaheksan enemmän tai vähemmän vakavissani. jossain vaiheessa kirjoittamisesta tuli niin luonnollinen osa elämää, ettei sitä enää ajattele tekemisenä tai harrastuksena, vaan luontaisena jatkeena olemassaololle, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin.

oman tyylin, mikäli sellaista edes on, löytämisessä menee aina aikaa, toisilla enemmän kuin toisilla. nämä asiat ovat hirveän yksilökohtaisia, eikä ole mitään muuta tapaa löytää "omaa ääntään" (jälleen yksi ällöttävä klisee) kuin kirjoittaminen. ja tietysti lukeminen. lue runoutta, kirjoita runoutta, kirjoita ja lue lisää, tee sitä niin kauan kuin se tuntuu hyvältä ja vielä sen jälkeenkin. lue, kun vituttaa, kirjoita, kun olet onnellinen, kokeile, leikittele, opettele löytämään oma tapasi puhua.

tai siis jotain tällaista soopaa mulle on aikanaan syötetty..

oli miten oli, kiitos, ja onnea valitsemallesi tielle, mikäli sillä päätät pysyä.

ai niin, enkä mie ole oikeasti turusta, mie oon lapista. tähän hymiö.

marianna meri-tuulia kirjoitti...

13.10. kirjoittanut anonyymi, ei vauhko edeltäjänsä: totta kai saa, antaa palaa vaan!

Anonyymi kirjoitti...

"rakkauden rampauttama attila, vartomassa kattilaa" - meikäkin tykkää. hyvämarsu!

T: A-S a.k.a. säälittävä juoppo Turuuust.

Anonyymi kirjoitti...

Hahah, muija kirjoittaa itse kehuja itselleen! :D

Anonyymi kirjoitti...

i truly wish she would..